Kiekeboek on tour

 

Kiekeboek voorstellingen/ educatieve voorleesactiviteiten 2019- 2020

  Eind juni- Juli- augustus

 

Feestvoorstelling: ‘Sst de Tijger slaapt’

 De muis, de vos en de andere vriendjes zijn klaar voor een feestje met slingers, ballonnen, feestmutsjes en cadeautjes. Maar er ligt een tijger in de weg. Ooh! Ze moeten ze langs de tijger met heel veel ballonnen. De tijger slaapt en ze willen haar niet wakker maken. Hoe komen ze langs de tijger?

De kinderen helpen mee om de tijger slapend te houden  – gaat dat lukken…?! Feesten ze mee met Tijger en zijn vriendjes?

 

 September –oktober Vanaf week 36- 42:

Pas op voor wilde wesley’

Vanaf week 36 -42 / 2  september- 15 oktober

Mijn voorstelling: “Pas op voor Wilde Wesley’ aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek ’Reis mee’ over vervoersmiddelen.

Olivia en Bart lopen elke dag naar school en moeten de gevaarlijke zandweg oversteken. Daar racet  Wilde Wesley naar zijn werk in een: auto, vrachtauto, brommer, fiets, helikopter en nog veel meer…
Hoe komen ze veilig op school?

November- december Week 47- 49: Sinterklaasvoorstelling

Week 47- 49  18 november- 5 december  Sinterklaasvoorstelling

VOLGEBOEKT

Kleine das vindt in het bos heerlijke kruidige nootjes. Ze zijn uit de zak gevallen van een jongen met een glimmend pak. Das ziet hoe hij de schoenen vult. Dat wil hij ook! Hij weet nu: ‘om dat lekkers te krijgen, heb je nodig: een schoen, een wortel en een tekening van een man in een rode jas en met een witte baard. Das gaat op zoek. Vier het Sinterklaasfeest mee met kleine das.

 

Januari februari – Week 2- 7 2020 Prentenboek van het jaar

Prentenboek van het jaar 2020 Moppereend

 

Aansluitend op de Nationale Voorleesdagen:  het prentenboek van het jaar: ‘Moppereend’. Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en ze wordt achtervolgd door een klein grijs wolkje. Kan hond, varken , schildpad, geit of konijn haar opkikkeren?

Maart – april Week 12 – 17

Dottie’s eieren – Lente

Lente: Dottie’s eieren

Beleef de lente op de boerderij met alle jonge dieren die geboren worden in de voorstelling:’Dottie’s eieren’.
Dottie de Kip is erg blij en trots is op de eieren die ze voor de eerste keer heeft gelegd. Ze vindt dat iedereen ze moet zien. Maar Eend leert net haar kleintjes zwemmen, en Varken neemt met haar biggetjes een modderbad. Al die jonkies zijn zo leuk…. Dottie is eigenlijk niet meer zo blij met haar eieren. Maar er wacht haar een grote verrassing.

Mei- Juni- juli- augustus
de Gruffaloweek 22-29

Feestelijke voorstelling: bekende prentenboek: de Gruffalo

Het grappige bekende prentenboek over de slimme kleine muis en de Gruffalo komt tot leven. De Gruffalo ken je hem niet? Wacht maar tot je hem ziet! Zijn ogen zijn geel en zijn voeten zijn plat en op de punt van zijn neus zit een gifgroene wrat.

September  oktober 2020 Kinderboekenweek 2020 Voorstelling aansluitend op het thema van de kinderboekenweek
November- december: winter/ Sinterklaas