Wie ben ik

Even voorstellen: Wie?

Kiekeboek doet een boekje open…

Kiekeboek is de naam van mijn eigen bedrijf voor de ontwikkeling en uitvoering van educatieve voorleesactiviteiten. Ik ben Rosalie van der Lugt. Ik woon in Vlaardingen en ben geboren in Maasdijk.

Ik ben gediplomeerd leerkracht basisonderwijs en heb jaren met veel passie voor de klas gestaan. Hierbij ligt mijn specialisme bij het jonge kind. Mijn passie ligt naast de contacten met kinderen en ouders voornamelijk bij het ontwikkelen van betekenisvolle activiteiten. Dit zijn leuke maar ook leerzame activiteiten waardoor kinderen spelenderwijs en in mijn geval ‘verhalenderwijs’ leren.

Ik ben gestopt voor de klas en kan me nu helemaal bezig kan houden met dat wat ik het aller-leukste vind:  het creatieve proces van het ontwikkelen en uitvoeren van interactieve (educatieve) voorleesactiviteiten.

Kiekeboek is ontstaan uit mijn liefde voor het creatief vormgeven van prentenboeken in poppenspel en natuurlijk het werken met jonge kinderen.
Het ontwerpen van de activiteiten, het bedenken van poppenspel en het zelf maken en naaien van de decors en handpoppen vind ik geweldig om te doen!

Waarom de naam Kiekeboek?
Kiekeboe is de enthousiaste uitroep van een jonge kind bij het bekende spelletje en staat voor het ‘spelenderwijs’ leren van jonge kinderen.
Het boek staat natuurlijk voor lezen, op z’n Limburgs: ‘boekjes kieken’, prentenboeken en leesbevordering.
Kiekeboek wil graag op speelse wijze ‘verhalenderwijs’ bijdragen aan de ontwikkeling van het jonge kind!